Herenthout U11/U13

Een sterke teamprestatie van Brasschaat op de ontmoeting in Herenthout voor judokaā€™s U11 en U13. Lucas moest jammer genoeg ziek afhaken, maar de overige 6 deelnemers lieten geregeld hele mooie dingen zien.

Na de weging bleek Hannes niet alleen het pluimgewicht van de club, maar ook van alle deelnemers te zijn. Op de mat was daar echter weinig van te merken, want Hannes maakte het het zijn veel zwaardere tegenstanders knap lastig. Nikolai had bij aanvang wat last van een verstuikte duim, maar zijn tegenstanders hadden vooral last van een goede Nikolai. Drie snelle ippons met drie verschillende technieken. Nikolai, vanaf nu gaan we altijd je duim intapen šŸ˜‰ . Anthony deed voor de eerste keer aan een wedstrijd mee. Hij startte telkens rustig en gecontroleerd aan zijn kamp en werkte deze telkens dodelijk efficiĆ«nt af. Direct drie ippon overwinningen bij je debuut, dan mag je heel blij zijn. Robin gaf zijn eerste tegenstanders welgeteld 10 seconden, voor hij hem vloerde met ippon. In zijn twee volgende wedstrijden kwam Robin telkens op voorsprong, maar wist hij dit net niet vast te houden tot het einde. Maar na Oud-Turnhout dus alweer een goede prestatie van Robin. ZoĆ© is nog maar een week in onze club, maar wilde toch al meedoen. Dat alleen verdient al een dikke duim. In haar eerste kamp won ze direct met ippon. De twee volgende tegenstandsters hadden een vette kluif aan ZoĆ©, maar bleken net wat sterker. Siebe mocht zijn tenen uitkuisen met maar liefst 4 tegenstanders in zijn poule. In vergelijking met de vorige wedstrijden begon Siebe rustiger en meer gecontroleerd aan zijn kampen en dat loonde met twee ippon overwinningen. Blijven trainen wordt op een gegeven moment dus altijd wel beloond!

Het was vooral leuk om te zien dat iedereen in al zijn matchen zelf het initiatief durfde nemen en zelf heel nadrukkelijk op zoek ging naar een score. Durven judoƫn dus. Daar gaan we nu nog verder op blijven werken, zodat we daar volgende keer nog een paar extra ippons kunnen bijdoen. Maar de coach was in ieder geval heel tevreden. Allemaal een hele dikke proficiat met de inzet en de prestaties op de mat!!!

Ā