Minipot van Olen U11/U13

Zaterdag 22 september was het tijd voor de eerste competitie van het nieuwe judoseizoen: de Minipot van Olen. In tegenstelling tot de laatste toernooien van vorig seizoen, was de delegatie van Judoschool Park Brasschaat deze keer eerder beperkt, met 2 judoka’s U11 en 2 judoka’s U13. Dat mag voor de volgende wedstrijd in Oud-Turnhout gerust wat meer zijn!

Robin en Siebe kwamen als eerste aan de beurt bij de U11. Zoals we hem kennen vanop training, koos Siebe volop voor de aanval. In zijn eerste wedstrijd was hij de betere judoka, maar kwam Siebe op het einde van de wedstrijd ongelukkig terecht in een houdgreep. De tweede tegenstander was een beetje te sterk, maar de laatste tegenstander vloog maar liefst 4 keer door de lucht. Met andere woorden, een dikke ippon dus! Goed gevochten Siebe !

Robin mocht als eerstejaars judoka U11 het opnemen tegen 3 oudere en vooral een pak grotere judoka’s. Dat is zeker geen cadeau, wat de coaches uit eigen ervaring alleen maar kunnen bevestigen. Robin liet zich niet doen en vocht voor wat hij waard was. Hij plaatste een paar goede aanvallen, maar het lengteverschil bleek uiteindelijk toch doorslaggevend. Zeker blijven volhouden Robin en dan gaan ze binnenkort echt vliegen 😉 !

In de namiddag waren Andrej en Ceyson onze deelnemers bij de U13. In zijn eerste partij scoorde Andrej eerst waza-ari en hield dan zijn tegenstander 8 seconden in een houdgreep. Net 2 seconden te weinig voor een ippon. Maar op het einde kwam Andrej jammer genoeg toch nog in een houdgreep terecht. De tweede tegenstander had geen verhaal tegen Andrej en de laatste tegenstander moest wel uitpakken met een hele mooie combinatie om Andrej te vloeren. Dat belooft voor de volgende toernooien!

Ceyson zat in een zware poule met 5 judoka’s en mocht dus vier keer kampen. Dat zien we graag! De eerste tegenstander was iets vinniger en kon Ceyson tweemaal werpen. De volgende twee tegenstanders van Ceyson gingen vlotjes voor de bijl met ippon. De laatste kamp ging heel gelijk opgaand, waarbij beide judoka’s telkens net niet wisten te scoren. De tegenstander vond op het einde toch nog een gaatje en wist Ceyson toch te werpen. Een verdiende derde plaats dus voor Ceyson!

Allemaal was het een goed toernooi. Soms werden er nog kleine foutjes gemaakt, maar dat is niet erg, want anders zou er niemand meer moeten trainen en zouden wij werkloos zijn  . Allemaal een dikke proficiat en nu in volle rechte lijn naar de Beker van Oud-Turnhout op zondag 7 oktober!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.