Herentals U11 en U13

Vandaag was het judotoernooi voor onze judoka’s U11 en U13 in Herentals. De extra vroege weging en de overgang naar het zomeruur zorgden bij velen voor kleine oogjes, de trainers niet te vergeten 😉 . Toch lieten onze 7 judoka’s zich vandaag niet kennen en hebben ze weer het beste van zichzelf gegeven. 

U11

Laura mocht vandaag maar liefst 4 keer vechten. In deze 4 wedstrijden liet ze duidelijk zien dat ze al heel wat heeft bijgeleerd van de voorbije toernooien. Ze ging er dan ook elke keer vol voor en liet haar tegenstandsters vaak zwoegen tot de laatste seconde. 

Thibo mocht vandaag 3 keer vechten. Zoals gewoonlijk was hij weer « een klein beetje » zenuwachtig. In ieder geval liet hij weer een aantal mooie dingen zien. Als Thibo op de grond komt, hebben zijn tegenstanders geen schijn van kans meer.

Nils mocht ook 3 keer op de mat vandaag. Nils bezeerde jammer genoeg zijn knie in zijn eerste wedstrijd. Nils toonde wel karakter door zijn 2 resterende wedstrijdjes nog te willen vechten, maar daarin waren zijn tegenstanders ook net iets sterker. Zijn laatste wedstrijd was heel nipt, maar Nils heeft daar een paar knappe dingen laten zien.

Jente had ook weer last van wat zenuwen. In zijn eerste wedstrijdje stond hij het hele scorebord voor, maar hij liet hij zich jammer genoeg nog verrassen op het einde. In zijn derde wedstrijd zette hij dit wel recht met een stevige ippon. 

Zeppe mocht als laatste van de U11 op de mat.In zijn eerste wedstrijd kwam Zeppe heel dicht bij een overwinning, maar hij liet zijn houdgreep net iets te vroeg los. In zijn 2 andere wedstrijdjes weerde Zeppe zich heel goed, draaide een paar keer uit een houdgreep, maar deze tegenstanders waren net iets te sterk. 

U13

Kato had vandaag duidelijk een hele goede dag. Ze vloog er van de eerste seconde en bleef constant druk zetten op haar tegenstandsters. In haar eerste wedstrijd had ze pech en belandde ze wat ongelukkig in een houdgreep. Maar haar volgende 2 tegenstandsters trakteerde Kato op een dikke ippon. Na afloop was de glimlach op haar gezicht dus meer dan terecht.  Matse mocht de dag voor Brasschaat afsluiten. In zijn eerste 2 wedstrijdjes had hij wat pech en belandde telkens in een houdgreep. Maar in zijn derde wedstrijd sloeg de motor aan. Hij krikte zijn zelfvertrouwen terug wat op, ging zijn tegenstander steeds meer domineren en won uiteindelijk met ippon. 

Iedereen heeft vandaag weer superhard zijn best gedaan en we hebben toch weer enkele mooie dingen gezien. Iedereen kon dan ook terecht met een mooie medaille huiswaarts keren. Allemaal een dikke proficiat !!!  

 

Arn en Britt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *