Interprovinciaal Kampioenschap U13

Op 11 november vond het jaarlijkse interprovinciale kampioenschap plaats voor de U13 in Schoten. Voor dit toernooi selecteert elke Vlaamse provincie zijn beste meisjes en jongens in de leeftijdscategorie U13 die het dan tegen elkaar mogen opnemen op een groot toernooi. Van onze club waren er 2 judoka’s geselecteerd : Hanne en Matthijs. Na enkele groepsfoto’s en een gezamenlijke opwarming was iedereen er klaar voor.  

Hanne mocht traditiegetrouw als eerste op de mat. In haar eerste wedstrijd begon ze wat stroef door de zenuwen, maar dit beterde al snel. Ondanks de veelvuldige aanvallen van Hanne werd er niet gescoord en moest de scheidsrechter een winnaar aanduiden. Een beetje verrassend duidde hij echter haar tegenstreefster aan, die viel minder judo had laten zien en vooral had verdedigd. In haar tweede wedstrijd moest Hanne tegen een meisje dat een heel pak groter was. Dit is nooit gemakkelijk en uiteindelijk belandde Hanne dan ook in een stevige houdgreep waar ze niet meer uitgeraakte. In haar laatste wedstrijd moest Hanne opnieuw tegen een veel groter meisje. Nu wist ze wel te scoren, een yuko. Met nog 10 seconden op de klok leek een overwinning nabij, maar dan maakte Hanne de fout door weg te kruipen en haar tegenstreefster in haar nek te laten pakken. Hierdoor werd Hanne jammer genoeg toch nog geworpen en verloor ze toch nog haar wedstrijd. Zo eindigde Hanne op de 4de plaats. 

Na heel lang wachten mocht Matthijs eindelijk vechten. Ook bij hem speelden de zenuwen wat parten, waardoor hij in zijn eerste wedstrijd te afwachtend begon en daardoor nipt verloor. In zijn tweede wedstrijd moest hij tegen een heel vinnige tegenstander. Hij liet zich heel snel verrassen en verloor met ippon. Dit viel Matthijs moeilijk, maar na wat oplapwerk stond hij toch klaar voor zijn derde wedstrijd. Dit was echter een schenenschopper, wat Matthijs duidelijk op de zenuwen werkte. Hij verloor zijn concentratie, waardoor hij enkele grote mogelijkheden liet liggen en daardoor ook zijn laatste wedstrijd met het kleinste verschil verloor. Zo werd Matthijs ook 4de. De resultaten konden misschien beter, maar we mogen ook niet vergeten dat dit een toernooi was met de beste miniemen van heel Vlaanderen en dat mogen meedoen aan dit toernooi al heel straf is. 

Onze judoka’s hebben kunnen ondervinden dat op dat niveau het kleinste foutje direct wordt afgestraft. Ook de zenuwen speelden duidelijk een rol. Het belangrijkste is nu om niet de kopjes te laten hangen, maar om te leren uit de gemaakte foutjes en hier hard op te trainen, te beginnen vanaf deze week. 

Toch allemaal een dikke proficiat !!!

Arn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.