Judo Schoten

Onze pupillen en miniemen mochten nog eens vol aan de bak op het toernooi in Schoten. Met maar liefst 10 ! judoka’s waren we weer goed vertegenwoordigd . Er waren jammer genoeg maar 2 matten, dus het beloofde een lange dag te worden.

In de voormiddag mochten zoals gewoonlijk de pupillen vechten. Na een gezamenlijke opwarming waren Kato, Zeppe en Nicolai er helemaal klaar voor.

Kato mocht weer de spits afbijten en direct met een stevige opener : een meisje dat minstens een kop groter was en 6 kg meer woog. Hoewel ze zich heel goed weerde, bleek dit toch een iets te zware tegenstandster te zijn. In haar tweede wedstrijd was het ook weer heel spannend, maar uiteindelijk moest Kato met het kleinste verschil het onderspit delven. Zeer goed gevochten Kato!

Dan kwam Zeppe aan de beurt. Waar hij in zijn eerste wedstrijd nog iets te afwachtend vocht, koos hij in zijn tweede wedstrijd vol voor de aanval. Zijn aanvallende judo werd echter niet beloond met een overwinning. De derde tegenstander bleek iets te sterk, maar Zeppe liet zeker zien wat hij kan. Proficiat!

Na lang afwachten mocht ook Nicolai op de mat. In zijn eerste 2 wedstrijden lukte het telkens net niet, maar in zijn derde wedstrijdje zette Nicolai nog eens alles op alles, wat resulteerde in een mooie overwinning en een grote glimlach op zijn gezicht. Proficiat !

In de namiddag mochten Hanne, Matse, Kasper, Miguel, Sander, Matthijs en Jorgo hun kunnen laten zien.

Als eerste kwam Matse aan de beurt. Snel winnen was de boodschap, want hij wilde niet teveel missen van de Ronde van Vlaanderen 😉 . Matse was duidelijk in vorm, wat resulteerde in 2 mooie overwinningen en zeer goed grondwerk. Dat zien we graag Matse!

Sander begon heel aanvallend aan zijn wedstrijdjes, met als resultaat 2 dik verdiende overwinningen. De derde tegenstander was net iets te sterk, maar toch een hele mooie 2de plaats. Blijf zo verder doen Sander!

Kasper liet zien dat hij ten opzichte van het laatste toernooi al heel wat progressie had gemaakt, maar door zijn gebrek aan ervaring schoot hij telkens net tekort. Maar hij liet goed judo zien en die ervaring zal wel komen. Niet opgeven hé Kasper!

Miguel had goed geluisterd naar de trainers en ging vol voor zijn kumi kata. Maar zijn tegenstanders waren allemaal net iets groter en dan is het moeilijk om te scoren. Ondanks zijn inzet kon hij net geen wedstrijdje winnen. Toch goed gevochten Miguel!

Matthijs wilde minstens het voorbeeld van Sander volgen en vloog er direct in met 2 mooie overwinningen. Ook in zijn derde wedstrijd was Matthijs duidelijk de sterkste en met 3 schitterende ippons behaalde hij een mooi resultaat. Zeer goed gedaan Matthijs!

Jorgo wilde niet onderdoen voor de rest en begon heel dominant aan zijn eerste wedstrijd, met een logische overwinning als gevolg. In zijn derde wedstrijd had hij echter pech. Eerst viel hij op zijn zij, nadat zijn voet in de broek van zijn tegenstander bleef hangen en dan duurde het 16 seconden tot de scheidsrechter zag dat Jorgo het been van zijn tegenstander omstrengeld had tijdens de houdgreep. Spijtig maar toch heel goed gevochten Jorgo!

Ladies first telde blijkbaar niet vandaag, want Hanne mocht pas als laatste aan haar wedstrijdjes beginnen. Ze bleef er echter rustig bij en ging verder op het elan van vorige week. Met 3 overwinningen behaalde ze een mooie eerste plaats. Heel goed bezig Hanne!

Na een lange dag konden de trainers alleen maar tevreden zijn. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en we hebben vaak heel mooi judo gezien. Allemaal een hele dikke proficiat!!!

 

Arn en Britt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *