Herentals

Gisteren was het tornooi van Herentals.

De pupillen hadden al weging om 8u, dus het was vroeg opstaan 🙁
Daar aangekomen bleken er geen weegschalen te zijn, dus moesten we even wachten tot die er waren. 
Kato, onze enige deelneemster, bleef er rustig bij.

Na de weging konden we eraan beginnen. Dachten we…
De computer werkte niet en er waren dus geen poulebladen. Weer wachten dus…

Uiteindelijk begonnen ze ineens namen af te roepen (zonder poulebladen). Goed luisteren dus was de boodschap.
Kato mocht direct beginnen. Ze won haar eerste wedstrijd met een mooie ippon! Ze wist zelf niet echt wat er gebeurde, maar was uiteraard wel blij.
De tweede wedstrijd ging wat moeizamer. De meisjes waren aan elkaar gewaagd en vielen alletwee goed aan. De scheidsrechter moest dus kiezen wie de winnaar was en koos voor Kato! Nog één wedstrijd te gaan. Kato begon wat vermoeider aan de wedstrijd, maar bleef toch proberen om een mooie worp te maken. De tegenstander bleef echter ook proberen en aanvallen. Weer moest de scheidsrechter beslissen, maar nu had de tegenstander gewonnen.
Een dikke proficiat voor Kato die super goed gevochten heeft!

Om 10u was het al weging voor de miniemen. Matse, Hanne en Jorgo waren er klaar voor.

Hanne mocht de spits afbijten (weer zonder poulebladen :-() Hanne heeft knappe judo laten zien. Ze wachtte de eerste twee wedstrijden rustig af en maakte het af met een mooie ippon. De derde wedstrijd ging wat moeilijker, maar doordat Hanne bleef aanvallen, won ze op beslissing. Proficiat, Hanne! Nu nog leren om naar achter te vegen 😉

Matse had zijn dagje niet en kreeg zijn ademhaling moeilijk onder controle. Hij vocht voor wat hij waard was, maar kon geen wedstrijdje winnen. Volgende keer beter, Matse!

Jorgo had er zin in. Hij begon telkens goed aan de wedstrijd, maar om één of andere reden, gooit hij graag zichzelf 🙂 We dachten dat Jorgo gedaan had, maar ineens werd hij toch nog eens afgeroepen. Jorgo, nu zonder stress, vocht een knappe wedstrijd en sloot zijn tornooi af met een knappe overwinning. Goed gedaan, Jorgo!

Arn en Britt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.