Oud Turnhout

Vandaag was het wedstrijd te Oud-Turnhout.

Er waren maar twee deelnemers van Brasschaat, maar wat voor deelnemers.

 

Matthijs was om 8u30 gewogen, maar moest wel nog wachten tot 11u30 voor hij eindelijk op de mat mocht. Alle poules waren ondertussen gepasseerd, behalve die van Matthijs natuurlijk. Matthijs liet het niet aan zijn hart komen en won de eerste wedstrijd overtuigend met een mooie beweging naar de grond, gevolgd door een houdgreep. De spits was er af en Matthijs was in vorm. De tweede wedstrijd ging ook al vlot en hij won weer met een houdgreep. De tweede ippon was binnen. De laatste tegenstander van Matthijs had ook al alles gewonnen en we hadden al gemerkt dat het een sterke tegenstander ging zijn. Matthijs begon heel sterk aan de wedstrijd en was eigenlijk de betere, maar maakte een klein foutje op de grond, waardoor de tegenstander Matthijs in houdgreep kon nemen. Matthijs heeft super gevochten vandaag! Een dikke proficiat!

 

Sander had deze ochtend al een voetbalwedstrijd gehad, maar kwam in de namiddag toch nog vechten. Hij kon natuurlijk niet onderdoen voor zijn broer. Sander had geluk en mocht direct beginnen met zijn poule. Hij liet onmiddellijk zien wie de baas was op de mat en scoorde een mooi punt, gevolgd door een houdgreep. De tweede wedstrijd liet Sander mooie bewegingen zien. Hij maakte daarbij een sublieme ippon! De laatste wedstrijd ging de moeilijkste worden. Net zoals bij Matthijs had ook Sander zijn tegenstander de vorige wedstrijden allemaal gewonnen. Sander begon goed en viel direct aan. Hij scoorde een yuko. De tegenstander liet zich niet zo gemakkelijk doen en maakte een yuko en een wazari. Nu werd het spannend, nog 20 seconden. Sander bleef rustig en kon zijn tegenstander de laatste seconden nog in een houdgreep nemen. Ippon 3 was binnen!

 

Proficiat Sander en Matthijs met jullie 1ste en 2de plaats, super!

 

Britt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.