Zondag 7 oktober stonden er weer 8 judoka’s van Brasschaat op de mat op de beker van Oud-Turnhout, met 5 vertegenwoordigers bij de U11 en 3 bij de U13.

Siebe mocht de spits afbijten bij de U11. Maar Siebe had duidelijk zijn dagje niet en was veel minder vinnig dan in Olen. Niet erg Siebe, dat kan de beste overkomen. Volgende keer in Merksem zetten we dat recht.

Robin kon weer drie keer knallen. Bij Robin was er weer duidelijke progressie te zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Hij maakte het zijn tegenstanders bijzonder lastig, kwam een paar keer bijna tot scoren en vocht al zijn matchen uit. Nu was het elke keer nog net niet, maar de volgende keer gaat het er zeker op zijn.

Nathan mocht ook drie keer op de mat. Aan enthousiasme geen gebrek, maar een paar foutjes in de verplaatsing werden genadeloos afgestraft door zijn tegenstanders. We mogen wel niet vergeten dat Nathan al een tijdje last had van zijn hiel, waardoor hij niet veel kon trainen. Dus zeker knap dat hij dan toch wilt meedoen aan deze wedstrijd.

Lukas deed voor de allereerste keer mee aan een wedstrijd. Dat je dan een beetje zenuwachtig ben, is dan zeker normaal. Door een foutje bij de pouleverdeling, mocht hij direct 4 keer vechten. Hij weerde zich stevig en wist zelfs een mooie ippon te scoren, dus zeker een goede prestatie voor de allereerste keer.

Axel mocht als laatste judoka U11 op de mat. In zijn eerste wedstrijd had Axel niet veel geduld en wierp zijn tegenstander plat op zijn rug na 10 seconden. In de volgende wedstrijden ging Axel er terug vol voor, maar die tegenstanders bleken net wat sterker te zijn. Blijven trainen Axel en dan gaan die sterkere tegenstanders binnenkort ook tegen de mat.

Bij de U13 mocht Ceyson eens al eerste op de mat. Tegen zijn eerste tegenstander was hij in Olen nog verloren, maar nu plakte hij hem tegen de mat na 7 seconden. Mooie revanche dus! Ook zijn tweede tegenstander ging met een dubbele waza-ari de boot in. Een dik verdiende eerste plaats dus voor Ceyson!

Wout deed wel mee voor Brecht, maar staat elke week wel bij ons op de mat, dus zijn prestaties vermelden we ook graag. Wout was weer duidelijk in vorm en won zijn drie kampen met ippon, waarvan zijn derde met een hele mooie worp. Een hele mooie eerste plaats en een dik verdiende selectie voor het interprovinciaal kampioenschap voor de provincie Antwerpen. Veel succes daar Wout!!!

Andrej was de laatste die de mat op mocht. Gelukkig maar, want hij was zijn judopak thuis vergeten. Dat is toch wel een primeur. Alle geluk was er voldoende tijd tussen de weging en de wedstrijden om dit thuis nog even te gaan halen. Andrej vocht goed, domineerde twee van zijn kampen volledig, maar vergat het zelf af te maken en werd dan bij het kleinste foutje afgestraft. Judo is op dat vlak echt een hele harde sport. Maar dit kan gebeuren en we nemen de goede zaken mee naar Merksem.

Conclusie van dit toernooi: heel veel inzet op de mat en geregeld heb ik wel goede dingen gezien. Maar de kansen die gecreëerd worden, worden nog te weinig afgewerkt, waar de tegenstanders dit wel doen. Dit hangt vaak af van details, maar dat is nu eenmaal judo. Hard blijven trainen is het enige antwoord hierop en dat gaan we dan ook samen doen. Maar alles begint bij inzet en enthousiasme en dat zat vandaag zeker goed. Allemaal een dikke proficiat!!!