Voor de laatste wedstrijd van het judoseizoen staken we de Nederlandse grens over. In Wouw (Roosendaal) kwamen maar liefst 10 judoka’s van onze club in actie. Ze hadden er duidelijk zin in, en dat hebben hun tegenstanders echt wel aan den lijve mogen ondervinden.

Bij de U9 deden Malik, Nanth en Lem voor de allereerste keer mee. Malik en Nanth zaten in dezelfde poule. Hoewel Malik een beetje zenuwachtig was, was daar op de mat niets van te merken. Op zijn eerste wedstrijdje won hij direct al zijn wedstrijden. Nanth doet nog niet zo heel lang judo, dus het is al heel knap dat hij dan durft deelnemen aan een toernooi. Rechtstaande stond Nanth zeker zijn mannetje, maar op de grond miste hij nog een beetje ervaring. Maar voor de eerste keer zeker een knappe prestatie hoor Nanth! Lem moest in zijn poule eerst nog een beetje warmdraaien, maar in zijn laatste 2 wedstrijden pakte hij uit met twee mooie ippons. Voor zijn eerste wedstrijd dus ook een hele mooie prestatie.

Bij de U11 hadden we 4 deelnemers met Witse, Arthur, Nathan en Axel. Witse en Arthur zaten in dezelfde poule, waardoor ze dus tegen elkaar moesten kampen. In een mooie wedstrijd gingen beide jongens er vol voor, maar het was Witse die nipt aan het langste eind trok. Beide jongens wisten verder ook nog de nodige wedstrijden te winnen, waardoor ze allebei een mooie podiumplaats konden bemachtigen. Nathan was duidelijk ook in goede doen. Nathan koos in al zijn wedstrijden vol voor de aanval met beweeglijk judo. Hij werd voor al dat aanvallend geweld beloond met een mooie podiumplaats. Axel was de laatste judoka U11 die op de mat mocht. Ook Axel koos voor de aanval en met succes, want hij wist twee van zijn tegenstanders te vloeren met ippon. Dan mag je best blij zijn met je prestatie.

Ten slotte mochten Andrej, Elias en Ceyson de dag afsluiten. Andrej en Elias mochten hun tenen uitkuisen, want zij moesten maar liefst 5 keer vechten. Andrej ging op hetzelfde elan verder als onze jongere judoka’s: eerst fel zoeken naar een goede pakking om dan vol voor de aanval te kiezen. Ook bij Andrej met succes, want hij pakte uit met 4 mooie ippons. Elias ging in zijn eerste wedstrijd voor het record “lang op de judomat staan”, want na de reguliere tijd stond het gelijk, waardoor er een golden score volgde. Helaas moest Elias dan wel het onderspit delven. Maar Elias toonde veerkracht, want daarna wist hij toch nog twee ippons te scoren. Ceyson had geen tegenstanders van zijn gewicht in zijn eigen leeftijdscategorie, dus kreeg hij dan maar wat oudere (en vooral zwaardere) judoka’s voorgeschoteld. In zijn eerste wedstrijd scoorde Ceyson een snelle ippon. De twee andere tegenstanders waren toch net wat een beetje te zwaar, maar dat is zeker geen schande.

“Je bent maar zo goed als je laatste wedstrijd”. Het is misschien een cliché, maar hier echt wel van toepassing. Alle judoka’s stonden met een schitterende mentaliteit op de mat en daar begint toch alles mee. Dat we dan met momenten ook echt goede judo hebben gezien, maakt het natuurlijk alleen maar mooier. Bij alle judoka’s was ook duidelijk progressie te zien ten opzichte van enkele maanden geleden, dus dat betekent dat we dit jaar goed getraind hebben. Allemaal een hele dikke proficiat en laten we hier volgend judoseizoen vooral op verder bouwen!!! Maar eerst genieten van de dik verdiende vakantie natuurlijk ;-)

Enkele foto's: https://photos.app.goo.gl/z2MT1FmJXkNHVjtE7