Na drie toernooien in de Kempen, mochten onze jonge judoka’s deze keer een beetje dichterbij huis hun judokunsten tonen op de Prijs der Noorderkempen voor U11 en U13.. Op dit heel vlot verlopen toernooi (chapeau Brecht voor de organisatie!) kwamen er uiteindelijk 7 judoka’s van Brasschaat op de mat, omdat Arne met een gebroken pink en Nathan met een zware astma-aanval jammer genoeg forfait moesten geven. Veel beterschap mannen!!!

Bij de U11 waren onze vaste waarden Arthur, Witse, Arsen en Nathan weer van de partij.

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden moest Arthur niet tot het einde wachten, maar mocht hij als eerste op de mat. Niet lang, want hij wierp zijn eerste tegenstander meteen vol op zijn rug met een mooie o soto gari. De volgende 2 tegenstanders waren net wat sterker, maar zeker goed gevochten hoor Arthur.

Witse was als tweede aan de beurt en ook hij won zijn eerste wedstrijd met ippon. Ook in de volgende twee wedstrijden was hij de evenknie van zijn tegenstanders, maar als de scheidsrechter je afleidt, kan je moeilijk winnen natuurlijk. Dus Witse, volgende keer minder luisteren naar de uitleg van de scheidsrechter ;-) .

Arsen mocht ook 3 wedstrijden kampen. Het was echter duidelijk niet het dagje van Arsen. Rechtstaande weerde hij zich nog kranig, maar op de grond sukkelde hij driemaal in een houdgreep waar hij niet meer uitgeraakte. Arsen, dat kan zelfs bij de beste judoka’s eens gebeuren, dus hoofdje niet laten hangen hé.

Nathan mocht weer als langste wachten van iedereen. Maar in tegenstelling tot Herentals kon hij hier deze keer wel mee overweg. Nathan liet in zijn 3 kampen zien dat hij zich niet zomaar laat doen. Dat is de Nathan die wij graag op de mat zien. Dus Nathan, zeker goed gevochten. Nu vooral blijven trainen en dan gaat dat alleen maar beter en beter gaan op de volgende wedstrijden.

Bij de U13 stonden er dus nog 3 judoka’s op de mat: Mathis, Elias en Andrej.

Voor Mathis was het de allereerste keer dat hij deelnam aan een wedstrijd en hij was duidelijk een beetje zenuwachtig. Helaas namen de zenuwen alleen maar toe naarmate zijn eerste kamp dichterbij kwam, waardoor we vandaag nog niet de Mathis gezien hebben die we bij ons op training normaal bezig zien. Maar Mathis, dat is niet erg, want omgaan met zenuwen is ook een onderdeel van het leerproces.

Elias begon aan zijn eerste wedstrijd zoals we hem kennen: heel energiek. Maar het loonde, want na 2 minuten zwoegen haalde hij zijn eerste overwinning binnen. De kop is er dus ook voor Elias af. Maar in zijn twee volgende wedstrijden maakte hij wat foutjes bij het vastpakken van zijn tegenstanders, waarvan zijn tegenstanders dankbaar gebruik maakten. Maar Elias, we gaan vooral die eerste match onthouden en daar verder op werken.

Andrej was de laatste judoka van Brasschaat op de mat. Zijn eerste wedstrijd werkte Andrej af in zijn typische stijl: een goeie worp naar achter, gevolgd door een houdgreep, of zeg maar bankschroef J . Ippon dus. De volgende twee tegenstanders waren een beetje te sterk, maar als je met een beetje meer zelfvertrouwen aan die kampen start, kan je die mannen ook aan hoor Andrej!

Wat is nu de conclusie van dit toernooi? Onze judoka’s hebben zeker laten zien dat ze wel wat technische bagage hebben, zowel rechtstaande als op de grond. Dit resulteerde in een aantal mooie punten. Maar voor je iemand kan werpen, moet je natuurlijk eerst iemand goed vastpakken en er ook voor zorgen dat de tegenstander jou niet als eerste vast heeft. Op dat vlak kunnen onze judoka’s nog wel wat progressie maken. Ze zouden gerust wat minder “braaf” mogen zijn op de mat. Dat zal op de volgende trainingen zeker een aandachtspunt worden. Dus de volgende weken zullen de vingers en de handjes veel moeten werken op training ;-)!

Maar iedereen heeft vandaag goed zijn best gedaan en dat verdient zeker een pluim. Proficiat allemaal!!!