We hadden op training al voor te lachen gezegd dat we zo veel deelnemers van Brasschaat op de wedstrijd in Herentals wilden hebben dat we een bus moesten inhuren om iedereen daar te krijgen. Een lijnbus had misschien wat groot geweest, maar we hadden toch zeker een busje nodig gehad, want er stonden maar liefst 14 judoka’s van Brasschaat op de mat in Herentals. Het aantal deelnemers is al een aantal toernooien in stijgende lijn en daar kunnen we als club alleen maar blij mee zijn.

De 6 judoka’s in de U11 mochten na veel te lang wachten de spits afbijten. Voor Robin, Siebe en Axel was het de allereerste keer dat ze meededen aan een wedstrijd. Heel moedig, zeker als je weet dat deze 3 judoka’s pas in september zijn gestart en dus eigenlijk nog maar een half jaar aan judo doen. Dit verdient dus sowieso al een pluim, want om dan te vechten tegen veel meer ervaren judoka’s is absoluut niet evident. Maar ze vochten alle 3 voor wat ze waard waren. Nu vooral goed blijven trainen en dan zal dat alleen maar beter en beter blijven gaan. Arsen en Witse hebben al wat meer wedstrijdervaring en dat zag je direct op de mat. Beide judoka’s vochten een goed toernooi en mogen heel tevreden zijn. Nathan had al een paar keer gevochten bij de U9, maar voor hem was het ook de eerste keer bij de U11. Het veel te lange wachten was dodelijk voor de concentratie van Nathan en dat zag je jammer genoeg ook op de mat. Voor de volgende wedstrijd gaan we allemaal duimen dat hij direct mag beginnen met vechten en niet eerst 3 uur moet wachten.

Na de U11 mochten onze 6 judoka’s U13 laten zien wat ze konden. Voor Arne en Kobe was het al een tijdje geleden dat ze nog eens een wedstrijd hadden gevochten. Zij toverden enkele mooie en heel zuivere worpen uit hun hoed, maar gingen zelf ook een paar keer tegen de mat. Voor Nathan was het zijn tweede wedstrijd. Er was een duidelijke vooruitgang ten opzichte van de vorige wedstrijd, nu alleen nog een beetje minder lief worden op de wedstrijdmat ;-) . Elias doet ook nog maar een half jaar judo en voor hem was het dus ook zijn vuurdoop op de wedstrijdmat. In de eerste 2 wedstrijden werd hij een beetje overdonderd, maar in zijn laatste wedstrijd liet hij zien dat met wat meer judo-ervaring zijn tegenstanders gaan moeten oppassen in de toekomst. Andrej ging verder op het elan van de vorige wedstrijd en scoorde enkele mooie punten. Onze laatste man Ceyson moest twee keer tegen dezelfde tegenstander vechten. In een op en top Nederlands duel vocht hij eigenlijk beter dan zijn sterke tegenstander, maar door een klein foutje in de slotseconden gaf hij spijtig genoeg nog een voorsprong uit handen, zodat zijn goede wedstrijdjes niet werden beloond met een overwinning.

De U9 mochten de lange dag afsluiten. Hier waren er jammer genoeg maar 2 deelnemers van Brasschaat. Maar het enthousiasme van Hannes en Arkadiy telde wel voor 10. Heel leuk en aanstekelijk om als coach te kijken naar 2 judoka’s die letterlijk van de eerste tot de laatste seconde met een grote glimlach op de mat staan. Het was duidelijk plezant en dat is het natuurlijk het allerbelangrijkste. Daarenboven vochten beide judoka’s een heel goed toernooitje. Hannes en Arkadiy mogen dan ook heel fier zijn op hun medaille.

Hoewel de meeste van onze wedstrijdjudoka’s nog maar weinig of zelfs geen wedstrijdervaring hadden, hebben de coaches toch heel wat mooie en goede dingen gezien op de mat, ook al was dat misschien nog niet altijd zichtbaar in de resultaten. Natuurlijk kunnen er altijd nog wel wat zaken beter, maar daar gaan we met veel plezier en enthousiasme samen op de trainingen aan werken.  Voor deze wedstrijd in ieder geval een hele dikke proficiat aan alle deelnemers voor jullie inzet en hopelijk zien we de judoka’s U11 en U13 terug op de volgende wedstrijd in Herenthout!!!

Enkele foto's vind je hier.