De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en we begonnen alvast met een positieve noot, want er waren maar liefst 13 inschrijvingen. Hopelijk kunnen we dat hele jaar doortrekken. Jammer genoeg speelde de griep ook zijn rol en moesten er uiteindelijk 4 judoka’s ziek forfait geven, dus uiteindelijk deden er 9 judoka’s mee. 

In de voormiddag mochten de U11 de spits afbijten. Van onze club waren er uiteindelijk 4 deelnemers: Witse, Elias, Arsen en Arthur. Aan inzet was er bij hen zeker geen gebrek en met momenten lieten ze ook hele mooie dingen zien. Bij de ene leverde dat een dikke ippon en overwinning op, bij de andere viel het stuivertje soms net naar de andere kant. Maar met een beetje meer ervaring gaan dat in de toekomst alleen maar meer dikke ippons worden. 

In de namiddag was het de beurt aan onze 5 judoka’s U13: Sebastian, Ceyson, Gregory, Nathan en Andrej. De pechvogel van dienst was Sebastian, die in zijn eerste wedstrijd verkeerd terechtkwam en de strijd jammer genoeg moest staken. Verder waren ook in de namiddag onze judoka’s heel strijdvaardig, met een aantal mooie overwinningen tot gevolg. Naar aloude Brasschaatse traditie, waren onze judoka’s vooral in het grondwerk duidelijk baas over hun tegenstander. 

Aangezien iedereen gevochten heeft voor wat hij waard is en het voor veel judoka’s nog maar hun eerste, tweede of derde wedstrijd was, kan ik iedereen alleen maar een hele dikke proficiat wensen!!! Want alleen al meedoen is heel moedig en verdient dus zeker een pluim. Het was een lange, maar hele leuke dag en hopelijk kunnen we dat dit jaar op de volgende wedstrijden nog een paar keer herhalen. Nu allemaal goed blijven trainen en dan gaan er dit jaar nog veel ippons volgen!

Arn