Joepiedag Merksem

Op zaterdag 28 november was het de Joepiedag in Merksem waar onze jongere judoka’s ook eens konden laten zien wat ze allemaal kunnen. Na een leuke gezamenlijke opwarming was iedereen er helemaal klaar voor. Er deden 3 judoka’s van Brasschaat mee : Wout, Milan en Juliën. 

Wout mocht 2 keer vechten. In zijn eerste wedstrijd ging hij direct vol in de aanval. Met resultaat, want hij won zijn wedstrijd met een duidelijke ippon na een mooie worp en een houdgreep. In zijn tweede wedstrijd deed Wout net hetzelfde, alweer ippon en dus een hele mooie 1ste plaats !!!

Juliën mocht ook 2 keer vechten. In zijn eerste wedstrijd liet hij zich een beetje verrassen, maar in zijn tweede wedstrijd ging Juliën er vol voor. Hij plaatste de ene aanval na de andere, maar zijn tegenstander viel elke keer net niet goed genoeg om een score te krijgen. Na een supergoede wedstrijd moest Juliën toch nipt het onderspit delven met het allerkleinste verschil, maar toch een dik verdiende 3de plaats !!!

Milan mocht 3 keer vechten vandaag. Zijn eerste wedstrijd won hij met ippon. De tweede tegenstander was duidelijk iets sterker, maar nadat hij Milan in zijn nek had gekrabt, vond Milan het welletjes en gooide hij zijn tegenstander met een flitsende o goshi plat op de rug. Ook zijn  derde tegenstander ging met ippon voor de bijl en dus ook een schitterende 1ste plaats.

Al onze judoka’s mochten dus super fier zijn op hun medaille, waar ze allemaal heel hard voor gevochten hebben. Maar het was vooral ook heel erg plezant !!!