3 judoka’s van Brasschaat deden er mee aan het toernooi in Oud-Turnhout. Iedereen was extra goed uitgeslapen door de overgang naar het winteruur en was vol goede moed om er een sportieve en vooral plezante dag van te maken. 

Bij de U11 deed enkel Frédérique mee. Ze had vandaag haar geluksbrenger mee en dat was er duidelijk aan te zien. In haar eerste kamp moest ze direct tegen een bekende, maar moeilijke tegenstandster. Na een wat aarzelend begin kwam Frédérique waza-ari achter, maar ze wist dit toch nog recht te zetten met een ippon. Daarna raasde Frédérique gewoon door en wist ze ook haar volgende 2 tegenstandsters te vloeren. Een dik verdiende 1ste plaats dus voor Frédérique!!! Vergeet op de volgende wedstrijd zeker je geluksbrenger niet mee te nemen ;-) 

Bij de U13 deden er 2 judoka’s mee: Kato en Axel. Kato won haar eerste kamp op de gekende manier: volgen naar de grond – houdgreep – ippon. In haar tweede kamp ging het heel gelijkopgaand. Kato geraakte even in een houdgreep, maar wist er toch nog uit te geraken. Daarna kon Kato nog 2 keer haar tegenstandster in houdgreep pakken, maar telkens kwam ze slechts 1 luttele seconde te kort om ook een punt te maken en zo het scorebord terug in evenwicht te brengen. Met een beetje meer geluk had ze deze kamp zeker kunnen winnen. Haar laatste tegenstandster was net iets sterker en won de kamp met ippon. Een mooie 3de plaats dus voor Kato!!!

Axel was de laatste die vandaag de mat opmocht. Hij mocht direct beginnen tegen een reus en die bleek net iets te sterk te zijn, al geraakte Axel wel 2 keer uit een houdgreep.  Zijn tweede tegenstander liet Axel echter geen kans en hij won de kamp dan ook met ippon na een mooie beenveeg. In zijn laatste kamp begon Axel goed, maar verloor hij even zijn concentratie, waardoor hij jammer genoeg geworpen werd. Maar omdat Axel de lichtste van zijn poule was, werd hij toch nog dik verdiend 2de !!!