Lode behaalt een schitterende 3de plaats op het WK bij de masters in Cancun in de categorie M5 -73 kg!!!
Er zit duidelijk nog geen sleet op Lode 

Zondag 7 oktober stonden er weer 8 judoka’s van Brasschaat op de mat op de beker van Oud-Turnhout, met 5 vertegenwoordigers bij de U11 en 3 bij de U13.

Siebe mocht de spits afbijten bij de U11. Maar Siebe had duidelijk zijn dagje niet en was veel minder vinnig dan in Olen. Niet erg Siebe, dat kan de beste overkomen. Volgende keer in Merksem zetten we dat recht.

Robin kon weer drie keer knallen. Bij Robin was er weer duidelijke progressie te zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Hij maakte het zijn tegenstanders bijzonder lastig, kwam een paar keer bijna tot scoren en vocht al zijn matchen uit. Nu was het elke keer nog net niet, maar de volgende keer gaat het er zeker op zijn.

Nathan mocht ook drie keer op de mat. Aan enthousiasme geen gebrek, maar een paar foutjes in de verplaatsing werden genadeloos afgestraft door zijn tegenstanders. We mogen wel niet vergeten dat Nathan al een tijdje last had van zijn hiel, waardoor hij niet veel kon trainen. Dus zeker knap dat hij dan toch wilt meedoen aan deze wedstrijd.

Lukas deed voor de allereerste keer mee aan een wedstrijd. Dat je dan een beetje zenuwachtig ben, is dan zeker normaal. Door een foutje bij de pouleverdeling, mocht hij direct 4 keer vechten. Hij weerde zich stevig en wist zelfs een mooie ippon te scoren, dus zeker een goede prestatie voor de allereerste keer.

Axel mocht als laatste judoka U11 op de mat. In zijn eerste wedstrijd had Axel niet veel geduld en wierp zijn tegenstander plat op zijn rug na 10 seconden. In de volgende wedstrijden ging Axel er terug vol voor, maar die tegenstanders bleken net wat sterker te zijn. Blijven trainen Axel en dan gaan die sterkere tegenstanders binnenkort ook tegen de mat.

Bij de U13 mocht Ceyson eens al eerste op de mat. Tegen zijn eerste tegenstander was hij in Olen nog verloren, maar nu plakte hij hem tegen de mat na 7 seconden. Mooie revanche dus! Ook zijn tweede tegenstander ging met een dubbele waza-ari de boot in. Een dik verdiende eerste plaats dus voor Ceyson!

Wout deed wel mee voor Brecht, maar staat elke week wel bij ons op de mat, dus zijn prestaties vermelden we ook graag. Wout was weer duidelijk in vorm en won zijn drie kampen met ippon, waarvan zijn derde met een hele mooie worp. Een hele mooie eerste plaats en een dik verdiende selectie voor het interprovinciaal kampioenschap voor de provincie Antwerpen. Veel succes daar Wout!!!

Andrej was de laatste die de mat op mocht. Gelukkig maar, want hij was zijn judopak thuis vergeten. Dat is toch wel een primeur. Alle geluk was er voldoende tijd tussen de weging en de wedstrijden om dit thuis nog even te gaan halen. Andrej vocht goed, domineerde twee van zijn kampen volledig, maar vergat het zelf af te maken en werd dan bij het kleinste foutje afgestraft. Judo is op dat vlak echt een hele harde sport. Maar dit kan gebeuren en we nemen de goede zaken mee naar Merksem.

Conclusie van dit toernooi: heel veel inzet op de mat en geregeld heb ik wel goede dingen gezien. Maar de kansen die gecreëerd worden, worden nog te weinig afgewerkt, waar de tegenstanders dit wel doen. Dit hangt vaak af van details, maar dat is nu eenmaal judo. Hard blijven trainen is het enige antwoord hierop en dat gaan we dan ook samen doen. Maar alles begint bij inzet en enthousiasme en dat zat vandaag zeker goed. Allemaal een dikke proficiat!!!

 

Gati 2de plaats -73
Steven 3de plaats -73
Cédrick 2de plaats -81
Arn 3de plaats -81

4 op 4 en alle mannen mogen dus door naar het Vlaams kampioenschap van volgende zaterdag!!!

 

Zaterdag 22 september was het tijd voor de eerste competitie van het nieuwe judoseizoen: de Minipot van Olen. In tegenstelling tot de laatste toernooien van vorig seizoen, was de delegatie van Judoschool Park Brasschaat deze keer eerder beperkt, met 2 judoka’s U11 en 2 judoka’s U13. Dat mag voor de volgende wedstrijd in Oud-Turnhout gerust wat meer zijn!

Robin en Siebe kwamen als eerste aan de beurt bij de U11. Zoals we hem kennen vanop training, koos Siebe volop voor de aanval. In zijn eerste wedstrijd was hij de betere judoka, maar kwam Siebe op het einde van de wedstrijd ongelukkig terecht in een houdgreep. De tweede tegenstander was een beetje te sterk, maar de laatste tegenstander vloog maar liefst 4 keer door de lucht. Met andere woorden, een dikke ippon dus! Goed gevochten Siebe !

Robin mocht als eerstejaars judoka U11 het opnemen tegen 3 oudere en vooral een pak grotere judoka’s. Dat is zeker geen cadeau, wat de coaches uit eigen ervaring alleen maar kunnen bevestigen. Robin liet zich niet doen en vocht voor wat hij waard was. Hij plaatste een paar goede aanvallen, maar het lengteverschil bleek uiteindelijk toch doorslaggevend. Zeker blijven volhouden Robin en dan gaan ze binnenkort echt vliegen ;-) !

In de namiddag waren Andrej en Ceyson onze deelnemers bij de U13. In zijn eerste partij scoorde Andrej eerst waza-ari en hield dan zijn tegenstander 8 seconden in een houdgreep. Net 2 seconden te weinig voor een ippon. Maar op het einde kwam Andrej jammer genoeg toch nog in een houdgreep terecht. De tweede tegenstander had geen verhaal tegen Andrej en de laatste tegenstander moest wel uitpakken met een hele mooie combinatie om Andrej te vloeren. Dat belooft voor de volgende toernooien!

Ceyson zat in een zware poule met 5 judoka’s en mocht dus vier keer kampen. Dat zien we graag! De eerste tegenstander was iets vinniger en kon Ceyson tweemaal werpen. De volgende twee tegenstanders van Ceyson gingen vlotjes voor de bijl met ippon. De laatste kamp ging heel gelijk opgaand, waarbij beide judoka’s telkens net niet wisten te scoren. De tegenstander vond op het einde toch nog een gaatje en wist Ceyson toch te werpen. Een verdiende derde plaats dus voor Ceyson!

Allemaal was het een goed toernooi. Soms werden er nog kleine foutjes gemaakt, maar dat is niet erg, want anders zou er niemand meer moeten trainen en zouden wij werkloos zijn  . Allemaal een dikke proficiat en nu in volle rechte lijn naar de Beker van Oud-Turnhout op zondag 7 oktober!

Lode won 4 achtereenvolgende kampen in de goed bezette categorie tot -73kg tussen 50 en 54 jaar.