Een sterke teamprestatie van Brasschaat op de ontmoeting in Herenthout voor judoka’s U11 en U13. Lucas moest jammer genoeg ziek afhaken, maar de overige 6 deelnemers lieten geregeld hele mooie dingen zien.

Na de weging bleek Hannes niet alleen het pluimgewicht van de club, maar ook van alle deelnemers te zijn. Op de mat was daar echter weinig van te merken, want Hannes maakte het het zijn veel zwaardere tegenstanders knap lastig. Nikolai had bij aanvang wat last van een verstuikte duim, maar zijn tegenstanders hadden vooral last van een goede Nikolai. Drie snelle ippons met drie verschillende technieken. Nikolai, vanaf nu gaan we altijd je duim intapen ;-) . Anthony deed voor de eerste keer aan een wedstrijd mee. Hij startte telkens rustig en gecontroleerd aan zijn kamp en werkte deze telkens dodelijk efficiënt af. Direct drie ippon overwinningen bij je debuut, dan mag je heel blij zijn. Robin gaf zijn eerste tegenstanders welgeteld 10 seconden, voor hij hem vloerde met ippon. In zijn twee volgende wedstrijden kwam Robin telkens op voorsprong, maar wist hij dit net niet vast te houden tot het einde. Maar na Oud-Turnhout dus alweer een goede prestatie van Robin. Zoé is nog maar een week in onze club, maar wilde toch al meedoen. Dat alleen verdient al een dikke duim. In haar eerste kamp won ze direct met ippon. De twee volgende tegenstandsters hadden een vette kluif aan Zoé, maar bleken net wat sterker. Siebe mocht zijn tenen uitkuisen met maar liefst 4 tegenstanders in zijn poule. In vergelijking met de vorige wedstrijden begon Siebe rustiger en meer gecontroleerd aan zijn kampen en dat loonde met twee ippon overwinningen. Blijven trainen wordt op een gegeven moment dus altijd wel beloond!

Het was vooral leuk om te zien dat iedereen in al zijn matchen zelf het initiatief durfde nemen en zelf heel nadrukkelijk op zoek ging naar een score. Durven judoën dus. Daar gaan we nu nog verder op blijven werken, zodat we daar volgende keer nog een paar extra ippons kunnen bijdoen. Maar de coach was in ieder geval heel tevreden. Allemaal een hele dikke proficiat met de inzet en de prestaties op de mat!!!

 

Traditioneel is de opener van het nieuwe judoseizoen in Oud-Turnhout. Met 6 deelnemers bij de U11 en 3 deelnemers bij de U13 waren we goed vertegenwoordigd. Al mogen dat er volgende keer zeker nog een paar meer zijn.

Bij de U11 waren er een paar debutanten die voor de eerste keer deel namen bij de U11. Zij deden het zeker niet slecht voor de eerste keer, met veel inzet en vaak kampen die de volle 2 minuten duurden. Onze meer ervaren judoka’s U11 lieten dan weer zien dat ze terug een stapje vooruit hebben gezet, met een aantal winstpartijen tot gevolg. Dikke proficiat Iluna, Robin, Nicolai, Lucas, Nathan en Arkadiy.

Bij de U13 weerden onze judoka’s zich zo hard als ze konden, waarbij ze vooral zelf het initiatief zochten. Dat zien we graag. Helaas werd dit nog te weinig beloond met winst, bijvoorbeeld door net te weinig aan de mouw te trekken. Dit zijn technische details die vaak het verschil maken. Maar daar gaan we de volgende weken zeker op blijven verder werken tijden de trainingen. In ieder geval ook een dikke proficiat voor Siebe, Arsen en Nathan.

Lode en Steven haalden beiden een mooie derde plaats.
PROFICIAT!!!

Foto's volgen...

Lode behaalt een schitterende 3de plaats op het WK bij de masters in Cancun in de categorie M5 -73 kg!!!
Er zit duidelijk nog geen sleet op Lode 

Zondag 7 oktober stonden er weer 8 judoka’s van Brasschaat op de mat op de beker van Oud-Turnhout, met 5 vertegenwoordigers bij de U11 en 3 bij de U13.

Siebe mocht de spits afbijten bij de U11. Maar Siebe had duidelijk zijn dagje niet en was veel minder vinnig dan in Olen. Niet erg Siebe, dat kan de beste overkomen. Volgende keer in Merksem zetten we dat recht.

Robin kon weer drie keer knallen. Bij Robin was er weer duidelijke progressie te zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Hij maakte het zijn tegenstanders bijzonder lastig, kwam een paar keer bijna tot scoren en vocht al zijn matchen uit. Nu was het elke keer nog net niet, maar de volgende keer gaat het er zeker op zijn.

Nathan mocht ook drie keer op de mat. Aan enthousiasme geen gebrek, maar een paar foutjes in de verplaatsing werden genadeloos afgestraft door zijn tegenstanders. We mogen wel niet vergeten dat Nathan al een tijdje last had van zijn hiel, waardoor hij niet veel kon trainen. Dus zeker knap dat hij dan toch wilt meedoen aan deze wedstrijd.

Lukas deed voor de allereerste keer mee aan een wedstrijd. Dat je dan een beetje zenuwachtig ben, is dan zeker normaal. Door een foutje bij de pouleverdeling, mocht hij direct 4 keer vechten. Hij weerde zich stevig en wist zelfs een mooie ippon te scoren, dus zeker een goede prestatie voor de allereerste keer.

Axel mocht als laatste judoka U11 op de mat. In zijn eerste wedstrijd had Axel niet veel geduld en wierp zijn tegenstander plat op zijn rug na 10 seconden. In de volgende wedstrijden ging Axel er terug vol voor, maar die tegenstanders bleken net wat sterker te zijn. Blijven trainen Axel en dan gaan die sterkere tegenstanders binnenkort ook tegen de mat.

Bij de U13 mocht Ceyson eens al eerste op de mat. Tegen zijn eerste tegenstander was hij in Olen nog verloren, maar nu plakte hij hem tegen de mat na 7 seconden. Mooie revanche dus! Ook zijn tweede tegenstander ging met een dubbele waza-ari de boot in. Een dik verdiende eerste plaats dus voor Ceyson!

Wout deed wel mee voor Brecht, maar staat elke week wel bij ons op de mat, dus zijn prestaties vermelden we ook graag. Wout was weer duidelijk in vorm en won zijn drie kampen met ippon, waarvan zijn derde met een hele mooie worp. Een hele mooie eerste plaats en een dik verdiende selectie voor het interprovinciaal kampioenschap voor de provincie Antwerpen. Veel succes daar Wout!!!

Andrej was de laatste die de mat op mocht. Gelukkig maar, want hij was zijn judopak thuis vergeten. Dat is toch wel een primeur. Alle geluk was er voldoende tijd tussen de weging en de wedstrijden om dit thuis nog even te gaan halen. Andrej vocht goed, domineerde twee van zijn kampen volledig, maar vergat het zelf af te maken en werd dan bij het kleinste foutje afgestraft. Judo is op dat vlak echt een hele harde sport. Maar dit kan gebeuren en we nemen de goede zaken mee naar Merksem.

Conclusie van dit toernooi: heel veel inzet op de mat en geregeld heb ik wel goede dingen gezien. Maar de kansen die gecreëerd worden, worden nog te weinig afgewerkt, waar de tegenstanders dit wel doen. Dit hangt vaak af van details, maar dat is nu eenmaal judo. Hard blijven trainen is het enige antwoord hierop en dat gaan we dan ook samen doen. Maar alles begint bij inzet en enthousiasme en dat zat vandaag zeker goed. Allemaal een dikke proficiat!!!